Etiketter

,

Jag vill slå ett slag för en relativt nyutkommen rapport som handlar om mattillgången på Gotland i händelse av en kris.

Upplägget till rapporten är ett scenario där alla transporter till och från Gotland stoppas av någon anledning. Man har där också tänkt sig att det finns drivmedel i lager.

Om detta skulle hända har man mat för 2 veckor! Detta på en plats som har mycket matproduktion. Går man ett steg längre och tänker sig att Sverige blir avstängt av någon orsak kommer vi inte att ha mat för 2 veckor, och vi har inga drivmedelsförråd heller att tala om. Dessutom finns det inga direktiv om att försvar och blåljus ska ha förtur på drivmedel (inte sist jag kollade i alla fall)

Gotland är en ö som garanterat kommer att bli indraget om det blir ofred i Östersjön. Dom om några behöver lägga upp lager för att klara sig om det brakar lös. Deras fördel är att det är lätt att odla på den ön, med ett gynnsamt klimat vilket också minskar behovet av värme till bostäder.

Sverige och därmed också Gotland har alltför länge varit under inflytande av dysfunktionella politiker och påtryckare i form av Svenska Freds, djurrättsgrupper och diverse vänstergrupper som anser att inget försvar och inga förberedelser är av godo. Det är bara av godo för dom som vill oss illa!

Här finns rapporten att läsa i sin helhet!