Etiketter

, ,

Jag är inte imponerad av SVT och har inte varit så under en väldigt lång tid. Men i grund och botten behöver vi en statlig oberoende och opartisk mediabevakning. I annat fall blir det som i Italien där Berlusconi kunde styra den politiska arenan genom sitt (nästan) monopol på nyheter.
Det skulle också kunna bli så att företag tar över all media och levererar vad vi ska få veta och tycka. En form av diktatur värdigt diverse dysotopiska framtidsskildringar skulle då bli verklighet.
Därför behöver vi i alla fall någon form av statligt styrd media.
Å andra sidan kan det bli som i Turkiet, Ryssland, Nordkorea eller andra diktaturer där staten styr all media. Det är inte heller bra, givetvis.

Sverige har haft SVT och SR som i alla fall nästan har varit opartiska. Dessa media har haft en dragning mot vänstern och då framförallt socialdemokraterna. Men SVT och SR har i alla fall haft den moraliska insikten att det inte går att rapportera vad som helst. Någon form av opartiskhet har man i alla fall försökt upprätthålla.
Detta tills migrationsfrågan blev en het potatis och SD klev in på scenen. Då verkar alla hämningar ha släppt på ledarredaktionerna inom både SR och SVT.
Om det inom SVT beror på att Hanne Stjärne som är en uttalad kommunist längst ute på vänsterkanten tagit över låter jag vara osagt. Men det är högst troligt att det är på det sättet. Hon har rekryterat diverse personer som man trots allt måste betrakta som extrema inom vänster och den feministiska rörelsen. Bara att låta en rasistisk grupp som Rättviseförmedlingen få livstidskontrakt med SVT bevisar att något är ruttet innanför väggarna. Och Ja, Rättviseförmedlingen är rasistiska på alla nivåer, i alla fall om man förstår vad ordet rasism egentligen betyder.

Nu börjar till slut allt fler att ifrågasätta vad de ”opartiska” medierna SR och SVT håller på med. Det är trots allt skattebetalarna som försörjer dessa människor. Att SVT lät terroristerna som angrep Rosenbad få hållas och uttala sig i TV är under all kritik. Dom är faktiskt terrorister, om än inte av den mer farliga sorten.
Det är en illa spridd myt att man inom vänstern är aktivist om försöker förändra det demokratiska systemen med våld, alla andra får beteckningen terrorist, som är den rätta beteckningen.

Adam Cwejman om SVT;s opinionsjournalistik i den europeiska brunpolitikens träskmarker…
”De som i själva verket har ett allvarligt problem med sin kvalitetssäkring är SVT. Rogneruds partsinlaga är ett hån mot den av regeringen utfärdade sändningsrättens trettonde paragraf vars krav är att SVT:s innehåll ska vara ”opartiskt och sakligt”. Inte bara det, ”analysen” är en förolämpning mot de människor som lämnat sina hemländer och familj för att hitta en inkomstkälla.”

Eller varför inte Sveriges radio-ekot som påstod att Tyskland haft ubåtar på svenskt territorium i undervattensläge, vilket inte är tillåtet, givetvis. Nationalitet på en undervattensfarkost är något som inte försvaret lyckats avslöja på årtionden, även om misstankar funnits. Men SR har bevisligen lyckats vilket Cornucopia tar upp. Antingen fabulerar SR, alternativt så ljuger dom för att hjälpa annan makt (förräderi) eller också bör SR-ekot ta över det svenska försvaret eftersom dom i så fall lyckats bättre än det svenska försvaret som en gång i tiden kunde sätta in betydande resurser för att jaga ubåtar.

Eller varför inte läsa vad en person som faktiskt jobbat med migrationsfrågor och sedan anlitats av SR skriver. Han jämför svensk statlig media med en diktatur.

Jag hoppas att man faktiskt börjar ifrågasätta SVT och SR på riktigt. Det kan inte få vara en politisk lekskola för vänsterextrema grupperingar som inte har någon förståelse eller vilja att de demokratiska systemen ska få fortsätta att styra landet Sverige.

Vill dessa grupperingar fortsätta att härja är mitt förslag att dom tar sitt pick och pack och flyttar till NordKorea. Där har man det extrema vänsterstyre som många av dom avgudar.

Att dom sedan kallar sig antinazister är bara floskler för att låta korrekta. Dom stöttar istället islamism och kommunism.
Nazism-kommunism-islamism, same, same, different name!

 

Annonser