Etiketter

,

ocean-gala_8002597_794303.jpg

Ur SVT: ”Asylbåten är framme – hamnen polisanmäld” ”Det bahamas-registrerade skeppet Ocean Gala lade under tisdagskvällen till i Utansjö hamn. Skeppet har planerats att användas som asylboende för nästan 1 800 flyktingar.

Både Härnösands kommun och Timrå kommun säger nej till fartyget, och får rätt från Migrationsverket. Men fartygets ägare är fast beslutna på att fullfölja avtalet dom har med migrationsverket. Om allt går vägen kan de tjäna många, många miljoner på affären, oberoende av hur många flyktingar Migrationsverket kan ha på Ocean Gala.

Willis Åberg (avdelningschef på Migrationsverket) hade ingen aning om att Ocean Gala skulle till Utansjö hamn. Enligt avtalet mellan Migrationsverket och Floating Accomodations Sweden AB betalar Migrationsverket för alla platser på båten, oavsett hur många platser som används. Priset: 5,6 miljoner kronor i veckan, eller drygt 290 miljoner på ett år. Med chans till förlängning i ytterligare tre år. Ombord finns 120 anställda. Och enligt vad SVT erfar är båten redo att ta emot asylsökande omgående. Catering ska också vara ordnad”

Förra året skrev Tino Sanandaji:

”Danielsson har sedan han tillsattes år 2012 av Fredrik Reinfeldt utmärkt sig som en av de mer bisarra – om än underhållande – figurerna i sagan om flyktingkaoset” Både Curb Your Enthusiasm och Arrested Developement har blivit förnyade för nya säsonger, hård konkurrans om Emmy nästa år.

Aftonbladet skriver ”Kryssningsfartyget Ocean Gala har anlänt”

”Migrationsverket tror inte längre att det kommer att bli ett asylboende – men ägaren säger att de första flyttar in om två veckor. Samtidigt har kommunen polisanmält hamnägaren, som försvunnit spårlöst.

Turerna kring Migrationsverkets planerade asylboende på vatten har varit utdragna. I veckan tog det hela en ny vändning när fartyget började sin färd upp till Sverige. I går (tisdag) anlade det vid Utansjö hamn. Hamnen ägs av en privat aktör, som enligt kommunalrådet är försvunnen.
Härnösandspolisen säger –Jag har jobbat i 30 år och har aldrig haft ett sådant här ärende. Ocean Gala har plats för 1790 boende och Härnösands huvudkritik är att hamnområdet inte är anpassat för bostäder i så stor omfattning. –Sedan gör båten ett gigantiskt misstag när man går in i en hamn där man inte har rätt att gå in. Man bryter mot internationella lagar…Dygnshyran är 800000 kronor per dygn. Om ägaren lyckas uppfylla villkoren kommer Migrationsverket betala”

Aftonbladet 17 februari: ”Kryssningsfartyg blir nytt asylboende. Migrationsverket: ”Det känns bra”

Aftonbladet 26 februari: ”Ägarna till kryssningsfartyget i tidigare skandal. Företaget lämnade skepp och besättning åt sitt öde och försvann med ett mångmiljonlån i en svensk bank. Nu ska personerna bakom bolaget teckna en jätteaffär…Migrationsverket känner inte till uppgifterna”

Migrationsverkets skrev avtal på ett år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år med dessa skojare, i teorin miljardbelopp. Välfärdspiraterna gör därför nu allt för att uppfylla kravet och casha in. Om regalskeppet Vasa är sinnesbild för stormaktstiden är Kryssningsfartyget Ocean Gala en passande symbol för lekstugan Sverige förvandlats till.

Någon kommer att förlora väldigt mycket pengar på den här farsen, och tyvärr lär det återigen bli skattebetalarna som får stå för notan.
Om tjänstemannaansvaret enligt finsk modell vore giltig i Sverige skulle antagligen inga sådana vansinniga beslut fattas. Alternativt skulle Willis Åberg (avdelningschef på Migrationsverket) få hosta upp 800 000 kronor/ dygn. Kul för honom i så fall.

Mer finns att läsa nedan:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23008087.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22329502.ab

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/vi-polisanmaler-om-de-lagger-till

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/migrationsverket-vi-visste-inte-att-baten-var-pa-vag?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20160614%3Amigrationsverket-vi-visste-inte-att-baten-var-pa-vag%3Anyh

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/asylbaten-har-lagt-an-och-hamnen-ar-polisanmald

http://www.allehanda.se/vasternorrland/harnosand/foretaget-bakom-ocean-gala-finns-inget-som-kan-stoppa-det

 

Annonser