Etiketter

,

Det var den uppfattningen jag fått när jag läst ett antal tidningar. Den stora katastrofen verkar ha anlänt, till framförallt Stockholm.

Dagens Industri skriver på framsidan ”Nu faller bopriserna” . Det visar sig handla om att bostadspriserna fallit med 2,7% i Stockholm under maj. Tittar man på de senaste 12 månaderna har dom däremot stigit med 7,3%, vilket borde få fler att bli oroliga.

Anledningen till detta ”ras” med tillhörande katastrofrubriker är tydligen att folk måste betala igen vad dom lånat (i alla fall hälften). Det här visar på hur oerhört vridet samhälle vi har fått i det här landet.
I alla andra länder i hela världen ingår det i både sed och lag att man betalar tillbaka vad man lånar.
Men inte i Absudristan (Sverige). Här lånar man på 200år och låter någon annan betala kalaset innan det är klart.

Jag hoppas, även om jag inte tror det att vi kanske får en något mer balanserad bostadsmarknad. Nästa logiska steg blir att ta bort ränteavdragen, vilket lär ske inom några år. Allra senast när räntorna börjar stiga eftersom statens utgifter då blir än mer ohanterbara.

Nu är det inte bara Dagens Industri som har dessa katastrofrubriker.

Bopriserna i Stockholm rasar, Affärsvärlden

Borättspriser faller i Stockholm – största nedgången på 8 år, Veckans affärer

Bostadspriserna i Stockholm faller, Aftonbladet

Så fortsätter det. Det kommer att bli spännande när det kanske börjar påverka journalisterna själva. Då kommer vi att få se krigsrubriker av stora mått.