Etiketter

I landet Sverige är förövarna offer och offren dom skyldiga. Man kan se detta i nästan all media och nästan varje dag.
Om det är vår lagstiftning som inte hänger med eller om vi helt enkelt har odugliga åklagare och utredare vet jag inte. Att vi har odugliga politiker är ställt utom allt tvivel och vi har rättshaverister i advokatsamfundet med Anne Ramberg som det tydligaste exemplet.

Nu har en 18-åring blivit friad i hovrätten eftersom det inte går att bevisa att han kastat en handgranat mot polisen. Han har inga vettiga förklaringar och hans DNA finns på handgranatens grepp. Han var bevisligen på plats, men det fanns även fler där.
Han blev med andra ord frikänd, vilket kanske är rätt. Tyvärr blir dom poliser som skadades utan skadestånd pga av detta. Att 18-åringen är oskyldig är skitsnack och det vet alla inblandade. Men jag gissar att Anne Ramberg jublar som den vänsterradikal hon är.

Att förövare blir frikända på grund av teknaliteter är ett problem som troligen kommer att växa eftersom brottsligheten stadigt ökar (DN ljög om att den sjunker, det är bara att titta på statistiken).
Nästa steg blir att folk i ren desperation tar lagen i egna händer. Att medborgargarden har börjat dyka upp är bara ett första steg. Logiskt men tragiskt!

Annonser