Etiketter

, , ,

Nu har Stefan Löfven presenterat sin nya regering efter en del små justeringar. Jag var förvånad att det inte skedde större förändringar, även om jag tycker att det mesta har rört sig i rätt riktning. Givetvis kanske det hade blivit större föändringar om folk hade tackat ja. Rykten säger att Löfven hade svårt att få med dom personer han ville ha.
Dessutom var han bakbunden av MP och kunde inte göra sig av med den kanske största belastningen, Gustav Fridolin.

En person som nu har fått ta plats i den nya regeringen är Malmös kommunlaråd Karolina Skog. Skog blir ny miljöminister efter att Åsa Romson kastat in handduken (gudskelov)

Men vad har då Löfven fått i sitt val av Karolina Skog? Han har fått en minister som lett den kommun i Sverige som får dom absolut största bidragen från det kommunala skattutjämningssystemet. Malmö får mellan 5 och 6 miljarder varje år från övriga kommuner. Trots detta räcker inte pengarna till.
Detta är den minister han får från MP.

Malmö är en kommun med mycket stora problem. Kanske inte bara på grund av Karolina Skog, men hon har inte rosat sin kommun med att göra den till en ekonomiskt stark kommun. Hon har byggt cykelbanor och förtätat staden. Samtidigt som Malmös landsbygd motarbetats och kvävts i sann miljöpartistisk anda.

11138167_875675849161077_3397344681319243118_n

Malmö behöver höja skatterna med 6,41% fram till år 2030 enligt Sydsvenskan, men troligen behövs höjningen tidigare än så. År 2025 behövs dessa pengar. Det är en mycket stor höjning av skatten som alla förstår.
Till detta flaggar SKL (sveriges kommuner och landsting) om att det behövs skattehöjningar i hela Sverige på 1,82% dom närmaste 4 åren.

Anledningen till att Malmö har så dålig balans på sina inkomster och utgifter säger man bero på den kraftiga inflyttningen till kommunen. Normalt är en stor inflyttning lika med stora inkomstökningar. Men i det här fallet är det invandrare som flyttar till Malmö. Det blir alltså ökade bidragsutbetalningar för kommunen men inga skattepengar in. Detta enligt revisionsbyrån PWC. Samma PWC som i ”Sandviken rapporten” beskrev hur otroligt lönsamt det är med flyktingmottagande (i rapporten sågs bidrag som inkomst).

Nu skulle man kunna skylla allt ekonomiskt elände på invandrare. Men så är det givetvis inte.
Malmös kommunledning har inte direkt snålat. Man bygger (andra kommuner betalar) ett konserthus för 1,3 miljarder. På projektstadiet beräknades kostnaden till 192 miljoner.
Men man har alltså inga problem att kasta bort andra kommuners pengar på skrytbyggen.

Malmö som länge såg sig som Sveriges framtida ekonomiska motor har nu gigantiska problem framför sig.
I Malmö lever 7% på socialbidrag, dubbelt så många som riksgenomsnittet. Man har mycket stora grupper av främst invandrare som lever på även andra bidrag än socialbidrag. Detta kostar givetvis på en kommunal budget.
Många utanförskapsområden finns med tillhörande extremism där räddningspersonal vägrar att åka utan polisbeskydd.
Antisemitismen är utbredd bland invandrargrupper, men också inom dom vänsterextrema grupperna, dit MP hör.
Man får mycket stora tillskott från andra kommuner, ca 35% av budgeten. Men det protesteras allt mer i andra kommuner och dom utjämningspengarna kan snabbt försvinna. Vilket skulle göra att skatten måste höjas extremt mycket mer, eller givetvis stora besparingar. Troligen både och.

Framtiden för Malmö ser inte ljus ut, dom är konkursmässiga och lever på lånad tid. Tyvärr ligger dom i framkant och vi kommer snart att få se fler kommuner gå samma väg.

Att regeringen nu tar in en person som Karolina Skog viser bara på bristen av kompetenta människor inom politiken.
För trots allt vill väl inte Löfven att Sverige ska bli som Malmö?

 

Annonser