Etiketter

, , ,

Dagligen finns det små notiser i media om att blåljuspersonal utsatts för stenkastning. Jag kan inte se någon tidning slå på stora trumman och säga att det inte är acceptabelt. Förutom utländsk press förstås, dom som faktiskt berättar vad som händer i Sverige.
SVT går däremot inte ut med några som helst fördömanden om att ambulanser utsätts för stenkastning, det går emot den ”oberoende” kanalens politiska övertygelse.

Istället kan man se uttalanden från tex den sk gängexperten Camila Salazar Atías på Fryshuset, som menar att problemet beror på att det inte finns några meningsfulla aktiviteter för dom unga. Inom vissa grupper där SVT som nyhetsorgan ingår, påstår man att det beror på att lönerna är lägre i dessa områden.
Jag har lägre lön än massor av människor i detta land och det har inte föranlett mig att kasta sten på ambulansen.
Det handlar om att ta politiska poäng och att slippa ta tag i problemfrågorna.

Problemen kommer med all sannolikhet att öka kraftigt nu när det blir sommar och varmt, vilket Expressen påtalar i ett ganska långt repotage. Eller som en polis sa till mig, jag hoppas att det blir en riktig skitsommar, kall och regnig. Då håller sig idioterna inomhus, dom tycker inte om dåligt väder.

Dom absolut värsta områdena följer nedan, enligt Expressen.

Region Stockholm
Ronna/Geneta/Lina (Södertälje)
Tensta/Rinkeby (Stockholm)
Husby (Stockholm)
Hallunda/Norsborg (Botkyrka)

Region Syd
Rosengård (Malmö)
Södra Sofielund (Malmö)
Araby (Växjö)
Region Bergslagen
Vivalla (Örebro)

Region Väst
Bergsjön (Göteborg)
Biskopsgården (Göteborg)
Gårdsten (Göteborg)
Hammarkullen (Göteborg)
Hjällbo (Göteborg)
Lövgärdet (Göteborg)

Men till dessa städer finns fler med stora problem, även om det inte gått så långt som till att man angriper blåljuspersonal, ännu. Även en del mindre orter har börjat få problem med både vandalism, våldsbrott och kriminella gäng, därefter är inte steget alltför långt till att det skapas oroshärdar likt Rinkeby.
Uppsala, Borlänge och Gävle är ställen som ligger riktigt illa till.

Steget från gängkriminalitet till att rekryteras som terrorist i det sönderfallande mellanöstern är inte långt. Dessutom är ett stort antal som ansluter sig till de kriminella gängen redan erfarna terrorister från mellanöstern, som kommer hit som flyktingar.

När nu Mona Sahlin avgått som den största bromsklossen i arbetet mot dessa krimnella och terrorister kan det kanske bli en öppning.
Beroende på om man tillsätter någon som kan sitt jobb eller om man gör som vanligt, alltså tillsätter tjänster med goda vänner inom politiken. Folk som inte klarar av sitt jobb men har rätt kontakter.
Mona Sahlin och Dan Eliasson är bra exempel på detta.

Hur som helst kommer det troligen att bli en ytterst obehaglig sommar på många orter.