Etiketter

, ,

Venezuela var det land i sydamerika som stod upp för sin självständighet under president Chavez. Dom förstatligade oljeindustrin och andra näringar som ägdes av utländska intressen, framförallt amerikanska.
Alla jublade och såg ett självständigt land som vågade stå upp mot USA. Sen har det gått utför….

Idag är Venezuela ett land i ekonomiskt kaos där det förhatliga USA nu mer skickar bistånd för att folk inte ska svälta. Ett land som har passerat ruinens brant och får Grekland att se ut som ett ekonomiskt under.

I PanAm Post kan man läsa om plundring av matvarubutiker där man stjäl basvaror för att slippa svälta. Där nationalgardet var chanslösa när dom försökte stoppa mobben och många blev skadade, minst två dog.

“We are officially declaring May as the month that [widespread] hunger began in Venezuela,” he told Web Noticias Venezuela. … “As for March, there was an increase in yearly prices due to inflation — a 582.9 percent increase for food, while the level of scarcity of basic products remains at 41.37 percent.”

Vi ser här ett relativt välmånde land som kollapsar på grund av politiska nycker. Politiker som satt sina drömmar före verkligheten.
Drömmar som inte blev annat än just drömmar. När väl verkligheten väl gjort sig påmind faller korthuset snabbt ihop. Det påminner om ett parti i Sverige som lever i en fantasi och inte tycker om verkligheten, miljöpartiet!

Detta kan mycket väl hända i Sverige, vi har dessutom lagt ut all matproduktion på entrepenad. Hur många klarar av att odla potatis i det här landet?
I Venezuela finns det fortfarande småbönder som faktiskt gör att svälten inte blir värre än den är, trots detta blir det upplopp med flera döda pga svält.

Som Flute-tankar skriver ”Varje samhälle är bara nio missade måltider från anarki.”
En bloggare som är insatt i vad som händer med Venezuela.