Etiketter

FÖRSLAG PÅ V:S KONGRESS:FÖRBJUD SVERIGEDEMOKRATERNA! A154 sid 120

En motion som behandlats under Vänsterpartiets pågående kongress i Örebro kräver att Sverigedemokraterna förbjuds och inte tillåts ställa upp i allmänna val.

Bakom motionen står vänsterpartisten Martin Andersson från Göteborg.

”Starta en utredning att SD förhindras att delta i valen och därmed förhindra att dess propaganda sprids i våra parlament runt landet”, skriver han i ett av sina yrkanden som avslutning till motionen.

Som skäl för att förbjuda SD hävdar Andersson att partiet ”bedriver rasistisk och nazistisk propaganda”. Han tar dessutom upp flera exempel på SD-politiker som uttryckt sig negativt om invandrare som misshandlar eller begår andra våldsbrott mot svenskar.

Andersson påstår också i sin motion att SD inte är ett demokratiskt parti och därför måste förbjudas. ”Som nämnts, SKALL det vara ens möjligt att ställa upp i demokratins namn – Demokrati är knappast något att finna en stavelse av i dess partiprogram??” skriver han.

Martin Andersson är mycket aktiv i Vänsterpartiet och deltar flitigt i flygbladsutdelning och andra aktiviteter för partiet.

Vad Andersson bevisligen missat är att skillnaden mellan Nazism och den Kommunism han själv representerar inte är så stor.
Nazismen kämpar för stark stat och kommunismen kämpar för proletariatet (löntagare som inte äger kapital).
Men på vägen dit har dom mycket gemensamt. Utrota oliktänkande, en politisk elit ska styra landet, politisk fostran, media finns bara till för att föra ut den politiska ”sanningen” som partiet står för, människan har inget värde förutom att arbeta för den politiska eliten.
Båda systemen har en diktatur som slutmål.
Jag undrar om Martin Andersson också är beredd att förbjuda det parti han själv är medlem i?

Annonser