Etiketter

, ,

Det florerar just nu en massa information om att 7 till 8 IS-terrorister har anlänt till Sverige för att begå terrorattentat i Stockholm. Varningen ska komma från Irakiska säkerhetstjänsten enligt Expressen som var först ut med varningen.
Hur mycket sanning det är i den här varningen är det svårt att sia om, dett är inte den första. Och i det här läget verkar dessutom all media länka till varandra.

Nu är inte det här den första varningen av det här slaget. IS/ Daesh har länge haft planer på att attackera olika länder i Europa, och i USA. Vilket dom också gjort. USA är dock ett svårt mål eftersom dom har en bra underrättelsetjänst och dom har inga flyktingsströmmar där terrorister kan gömma sig. Flyktingströmmar har däremot Europa gott om och Sverige ligger som alla vet på topp. Vi har dessutom ingen som helst kontroll på vilka som kommer.

Johanne Hildebrandt besökte kurderna i norra Irak. Där berättade man att man många gånger varnat svensk underättelsetjänst, men att ingen verkar bry sig. Dom anser att svenska myndigheter är ”naiva”. Något som verkar vara genomgående i det svenska samhället i dagsläget.

Det verkar som om vissa politiska grupper i Sverige vill undvika terrorattentat genom att inte jaga terrorister. Det är en mycket farlig väg att gå!
Terrorister och deras anhängare kommer då att få mer makt och kan därmed värva fler terrorister. Attentaten kommer inte att utebli, dom kommer däremot att bli blodigare.
Dom värsta politiska partierna i det här fallet är givetvis MP, men också F! och V är ”naiva”. Dom gynnar både direkt och indirekt terrorister eftersom dom har problem med verklighetsförankringen.
Terrorister struntar högaktningsfullt i att ”naiva” människor hjälper dom att uppnå sina mål. Dom är ute efter att åsamka så mycket skada det bara går.

Att det kommer att ske minst ett terrorattentat i Sverige är 100%, frågan är bara när och var?
Frågan om var attentatet kommer att ske, är inte så svårt att gissa. Stockholm är antagligen förstavalet eftersom det ger mest publicitet.
På andra plats ligger nog Malmö och sedan Göterborg.

Nu säger i och för sig Anders Ygeman till Sundsvalls tidning att attentat mycket väl kan ske mot Sundsvall.
Detta är givetvis sant, men ska terrorister få full medial effekt är det Stockholm som gäller. Det optimala vore förstås att slå till där mycket media håller till.

Platser som ligger i riskzonen att attackeras är givetvis där många samlas, tunnelbana, konserter, fotbollsmatcher etc
Dessa terrorister är inte som dom höger och vänstergrupper vi har haft i Sverige. Dessa grupper angrep polis, politiker och militärer.
IS/ Daesh är ett betydligt smutsigare gäng förbrytare. Dom angriper bara civila mål.

Vad ska man då göra?

Undvika platser med mycket folk.
Undvika Stockholm, vilket är svårt om man bor och jobbar där, men T-centralen kan man faktiskt undvika.
Var uppmärksam och var inte rädd för att tillkalla polisen (dom är extremt överbelastade, men dom är ändå tränade på att ta hand om sådana situationer, i alla fall bättre än vanliga civila)
Håll koll på människor i omgivningen. Lita på instinkterna. Känns något väldigt fel och olustigt, är chansen stor att något är på tok.