Etiketter

Per Gharton menar på fullt allvar att miljöpartiet är det mest hatade partiet i Sverige. Han anser att miljöpartiet angrips oförtrutet av mycket starka fiender, att media har miljöpartiet som sin yttersta fiende.
Jag undrar om Åkesson i SD håller med?

per-gahrton.jpg

Miljöpartiet är det mest omuldade partiet i Sverige. Tittar man på statistik vad gäller positiva och negativa artiklar om de politiska partierna har miljöpartiet ett svårslaget rekord.
Inte ett rekord i negativa artiklar som Gharton pratar om, utan tvärtom. I en undersökning som utfördes av SIFO tittade man på positiv och kritisk publicitet hos de olika partierna. Denna undersökning utfördes innan valet 2014. Dom media som kontrollerades var DN, Svd, GP, AB, SR Ekot (16:45) och Rapport (19:30)..
Miljöpartiet stack ut som det enda partiet som inte hade några negativa artiklar om sitt parti, inte ett enda!. Procentuellt hade SD flest negativa artiklar i dessa media.

positivt om mp.PNG

Vad Gahrton ser som negativt med att aldrig få några negativa artiklar förstår jag inte, eller är det så enkelt att han inte är påläst? Han inbillar sig att han och partiet är förföljt, en inte ovanlig diagnos.
En anledning till att miljöpartiet klarat sig undan all negativ kritik under så lång tid kan man ana när man ser journalisters partilojalitet från 2014.

journalisters partisympatier.PNG

Inom allmänheten hade 12% kunnat tänka sig MP, motsvarande bland journalister var 41%. På Sveriges Radio uppger 54 procent av journalisterna att de sympatiserar med Miljöpartiet. På Sveriges Television är den siffran 52 procent. I dagspressen är stödet för Miljöpartiet 40 procent.
Det är förståeligt att MP kunnat gå under radarn så länge. Man skriver inget negativt om det parti som man själv röstar på.
Jag antar att Gharton även missade detta?

Nu trodde jag att dom nuvarande språkrören var något utöver det vanliga, men det verkar vara genomgående inom miljöpartiet. Folk verkar vara fullständigt verklighetsfrånvarande. Gharton är ytterligare ett bevis på detta.

Fridolin och Romson har nu bestämt sig för att sitta kvar. Dom struntar i att dom just nu agerar ankare för både partiet och regeringen.

Jag har själv röstat på MP, men nu hoppas jag att dom åker ur riksdagen vid valet 2018. Partiet har ruttnat från insidan och har inte längre något existenberättigande.

PS, jag höll på att glömma. Gahrton skyller givetvis på judarna i känd miljöpartistisk anda. Svagt, korkat och antisemitiskt av Gharton!