Etiketter

,

Återigen faller mina blickar på miljöpartiet. Det parti som bildades för att rädda miljön, men som nu glömt bort sina rötter.
Miljöpartiet som varit ett liberalt, icke-våldsparti. Ett parti som kämpat för allas lika värde, något dom fortfarande tror sig göra.

Men man har valt in Mehmet Kaplan i partiet, Kaplan som startade ”Svenska muslimer för fred och rättvisa” (SMFR), en organisation som är sprungen ur ett projekt som initierades av studieförbundet Ibn Rushd, vars nuvarande ordförande Omar Mustafa, sånär valdes in i Socialdemokraternas partistyrelse innan hans tvivelaktiga förehavanden uppdagades.

SMFR har en ordförande som heter Yasri Khan, Khan har kritiserat arbetet mot våldsbejakande extremism, den strukturella rasismen, ifrågasatt begreppet islamist, samt ordnat ett seminarium i riksdagen på temat ”den växande islamofobin” där bl.a. Omar Mustafa (IFIS, Ibn Rushd) och Fatima Dubbakil (MMRK) medverkade.

Både Mehmet Kaplan och Yasri Khan är stora beundrare och beskyddare av president Erdogan i Turkiet.
Samma Erdogan som driver ett islamiskt konservativt parti.
Samma Erdogan som återigen satt Turkiet på gränsen till ett inbördeskrig när Turkiet nu anfaller kunderna.
Samma Erdogan som stödjer islamistiska rörelser i syriens inbördeskrig, bland annat  IS/ Daesh.
Samma Erdogan som stängt ner misshagliga medier och fängslat journalister och människorättsadvokater.

Mehmet Kaplan är bostadsminister och miljöpartist. Men nu verkar det som om även Yasri Khan kommer att väljas in, som språkrör för miljöpartiet.

Efter valet har Erdogan trappat upp förtrycket ytterligare. Han tycks vara fast besluten att slutgiltigt krossa alla kurdiska politiska strävanden och låter samtidigt i stort sett IS hållas. Kriget mot PKK har gjort livet i många kurdiska områden till ett helvete och kurdiska politiker och aktivister får betala priset med sina liv.

I det här läget förklarade Yasri Khan nyligen att kurderna nu “åtnjuter de största friheterna och erkännandet någonsin i Turkiet”.

Även Grön Ungdom har diktaturkramare i sina led. Ett av språkrören i Stockholm ifrågasatte i somras kritiken mot Erdogan och i Västerbotten gratulerade man glatt det “turkiska folket” till AKP:s valseger på Twitter.

I en demonstration som skedde på Sergels torg nyligen,  FÖR Erdogan och Turkiet kunde man höra följande.

12938085_1165765930142616_7336190747895368055_n.jpg

 

I Sverige råder till skillnad från i Turkiet yttrandefrihet. Man får försvara despoten Erdogan. Det obegripliga är att Miljöpartiet låter det ske i sitt namn.