Etiketter

,

För ett tag sedan lyfte Sveriges radio frågan om sveriges beredskap i händelse av krig. För alla som är lite insatta i detta vet att, blir det krig kommer svälten som ett brev på posten. Inom några få dagar.

Nu är det så att livsmedelsverket och jordbruksverket har fått i uppdrag att titta på frågan. I samband med EU-inträdet 1995 såldes beredskapslagren ut. Sedan begravdes det fullständigt under alliansen med Fredrik Reinfeldt i spetsen när även försvaret skrotades.
Att man nu lyfter frågan igen är inte en dag för sent. Omvärlden är lika orolig som den var under det kalla krigets allra kallaste dagar, eller värre. Det pågick inte ett europeiskt krig på den tiden som det gör idag när nu Ryssland anfallit Ukraina.

I allt fler forum har man börjat prata om att allt inte står rätt till i landet Sverige. Jag skyller mycket av det inträffade på Fredrik Reinfeldt. Det var under hans tid som statsminister som mycket gick snett.
Reinfeldt handlade irrationellt och narcissistiskt. Därför står vi där vi står idag.

Att återställa det som gått snett är en omöjlighet. Vi måste vänja oss vid att vi lever i ett nytt och farligare samhälle, där staten inte har någon möjlighet att upprätthålla varken lag eller försvar.

Det vi kan göra är att engagera oss i saker som gör oss starkare och kunnigare, tex civilförsvarsförbundet eller hemvärnet. Låt barnen gå i scouterna!
Lär er jaga, fiska och odla saker hemma. Det är både avkopplande och nyttigt. Kanske det viktigaste är att upprätthålla era kontaktnät och prata om hur man ska kunna vara bättre förberedd.

Vi måste också lära oss att ifrågasätta politiker och folk inom media eftersom dom faktiskt inte håller sig till sanningen (alltför ofta ljuger dom).
Dom ljuger eftersom dom inte har någon lösning eller för att dom vill framställa sig själva i bättre dager.

SHTF närmar sig sakta men säkert!