Etiketter

Miljöpartisten Magda Rasmusson har lämnat in en motion i riksdagen med överskriften:
Förstelärare med ansvar för demokratiuppdraget

Rasmusson vill införa ideologiska förstelärare. Något som får mig att tänka på dom politiska kommissarier som Sovjetunionen använde en gång i tiden, kommissarierna tillhörde NKVD och var mycket fruktade eftersom dom tog hand om oliktänkande på dom mest makabra sätt.

”Den svenska skolan har inte bara ett kunskapsuppdrag, den har också ett uppdrag att förmedla värderingar”

Vad betyder detta? Vilka värderingar anser miljöpartiet ska förmedlas?

”Förslag till riksdagsbeslut
1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att inrätta förstelärare med ansvar för skolans demokratiuppdrag med särskilt fokus på normkritiska värden och tillkännager detta för regeringen.
2. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att försteläraruppdraget med ansvar för skolans demokratiuppdrag omfattas av dagens statliga finansiering av förstelärare och tillkännager detta för regeringen.”

Jag får en olustig känsla när jag läser förslag som detta. Miljöpartiet vill införa någon form av hjärntvätt av barn med politiska kommissarier som ska se till att den rätta läran inpräntas.

Observera att de inte vågar definiera vad ”normperson” innebär. Detta gör givetvis att om du inte uppfyller någon eller flera av de andra kriterierna som gör det svårare är du alltså normperson. Judar tillhör m a o normpersonerna trots att många judiska grupper börjat fly Sverige pga åsikts och religionsförtryck.
Men hur man ser MP på en rullstolsburen sverigedemokrat eller homofob syrisk kvinna: utifrån vilka kategorier skall dessa sorteras?

Om  nu något barn trots all utbildning i värdegrund har en annan åsikt, vad händer då? Omskolningsläger?
Vad händer med åsiktsfriheten och den demokrati Magda Rasmusson påstår sig representera?

 

Annonser