Etiketter

Det har lämnats över en USB-sticka med detaljerad information på vilka som deltar/ har deltagit i IS vidrigheter.
Detta rapporterar The Guardian.

Det är den tyska underättelsetjänsten som har fått tag på denna USB-sticka. De dokument, som tros vara från gränsövergången i Syrien, är enkäter för varje blivande IS-terrorist. Det finns 23 frågor, inklusive namn, födelsedatum och födelseort, hemstad, telefonnummer, utbildning och blodgrupp.

Tyska medier rapporterade att enkäten frågade blivande IS-terrorister om dom hade tidigare erfarenhet från jihad och om de var beredda att vara självmordsbombare.

22000 namn ska finns med och kommer antagligen att få mer än en svensk att bli nervös.
Om sedan den svenska regeringen kommer att handla ska jag låta vara osagt, den har inte gjort sig känd för att vilja ta tag i terroristfrågorna tidigare. Men det kanske kommer att ändras nu när trycket från omvärlden antagligen kommer att öka.

Sedan finns det också en historia om att USB-minnet lämnats över till Sky News av en avhoppad IS-terrorist. Detta återges i Expressen.

För övrigt är det ganska tyst i svensk media om det inträffade. Kanske för att melodifestivalen tar upp för mycket mediautrymme eller för att det inte är en speciellt stor nyhet. Men det kanske också är så att viss media inte vill låtsas om det inträffade?

Jag tycker att det är bra om det lyfts upp och ett antal terrorister hamnar i fängelse, för att efter att dom släppts utvisas till ett än värre öde.

Det verkar nu börja röra på sig i svensk media, SVD har nu lagt upp nyheten på förstasisdan.

SVT har inte tagit steget att skriva om detta ännu. Dom kommer inte heller att göra detta innan dom känner sig tvingade för att pressen är för stor.