Etiketter

Norges premiärminister Erna Solberg, säger till tidningen Berlingske att hon ser en överhängande fara att asylssytemet i Sverige ska braka samman. I så fall faller Schengen-samarbetet också samman.

I Norge kommer man att lägga fram ett lagförslag inför stortinget som gör det möjligt att stoppa invandring från Sverige. Lagförslaget kommer troligen att gå igenom eftersom enigheten är stor i frågan.
Även Danmark tittar på liknande förslag även om det inte ligger på bordet ännu. Det här är ingen nyhet, redan förra sommaren diskuterade man i både Norge och Danmark restriktioner för svenskar som ville flytta. Det nordiska sammarbetet som har funnits under en lång tid har alltså börjat att vittra samman. Även Finland ville begränsa möjligheter för svenskar att både flytta och åka till Finland.

Att man i Norge går ut på detta tydliga sätt är inte vanligt. Det handlar om symbolpolitik på hög nivå. Man visar genom handling att man inte tror att Sverige klarar av påfrestningarna.
När ett grannland med goda förbindelser gör på detta sätt bör man ta det på största allvar.
Svensk regering har varit tysta ett tag och dom få uttalanden som kommit tyder på stor panik i regeringskvarteren.

Ett antal system har redan kollapsat som jag redan skrivit om, det som nu väntar är antagligen ännu värre.
Vad jag hört från våra grannländer är att dom ser på fasa på sveriges situation. En del tror att det inte ens håller fram till sommaren.

Det är bara att fortsätta lagra det man tror sig behöva, eller lämna landet innan det är för sent.

Annonser