Etiketter

, , , , ,

Jag har 45 påbörjade artiklar. En del har blivit rätt långa, men jag har inte lagt ut dom. Det största problemet är att jag skrivit om politik.
Den sorts politik som man för i landet Sverige. Den politik där A är B och B är A. För att dagen efter vara tvärtom.
Det är ingen mening att publicera det jag skrivit eftersom det inte längre stämmer eller är helt inaktuellt. På så vis är politik och omvärldshändelser inte något som man bör skriva om, även om jag tycker att det är ytterst intressant.

Så vad är det som händer nu mer i Sverige? Migrationen är fortfarande ett kaos. En minister säger att vi måste minska mängden migranter kraftigt, till under 35000. En annan minister säger samtidigt att vi ska ta emot anhöriginvandrare, så många som 165000.
Fridolin står och fördömer den politik han har varit med och infört, Romson är för en gångs skull tyst.
Löfven kallar Indien för Kina. Moderaterna vill ha en hårdare invandringspolitik än SD, samma SD som dom kallade MördarNazistRasistFascister för den politik SD föreslog och nu M övertrumfar.

PISA-mätningar slår nya bottenrekord och Sverige utmärker sig tillsammans med Turkiet, Tunisien, Mexiko och Uruguay som ett land där antalet extremt lågpresterande har ökat speciellt mycket, och det i såväl matematik, naturvetenskap som läsförståelse.
Sverige som ska vara en kunskapsnation och inte kriga om låga löner?

Fast centern tycker att vi ska ha låga löner, ja inte alla förstås. Bara invandrare! Fast om dom inte kan leva på sin lön behöver dom bidrag, antar jag. Vad är då vinsten för samhället?
Eller ska vi utvecklas till ett nytt USA där underklassen behöver ha både 2 och 3 jobb för att överleva.
Då lär brottsligheten stiga till amerikansk nivå. Vilket måste bekämpas av polisen.

Och polisen som saknar minst 10 000 medarbetare. Detta till ett yrke där 7 av 10 vill byta jobb. Där i princip ingen hyser någon trovärdighet till sin högsta chef, Dan Eliasson. Samma Eliasson som lämnade migrationsverket och försäkringskassan i misär. Men han fick ändå ett fortsatt förtroende hos Reinfeldt, fast inte hos någon annan.
Samma Reinfeldt som fick kungens medalj för extraordinarie tjänster, att nedmontera försvaret och skapa ett nytt rekord i förakt för politiker kanske är något att fira. Det verkar i alla fall kungen tycka.

Men sveriges ekonomi går i alla fall bra, säger vissa. Men i omvärlden är man inte riktigt lika övertygade. Man brukar titta på antalet sjötransporter för att se om det går bra eller dåligt, dom flesta båtarna verkar ligga stilla. Men i Sverige går det bra.

Fast inte på flyktingboenden, enligt polisen. Det är mest bråk hela tiden där. Fast folk dör inte hela tiden i bråken, bara ibland. Eliasson tycker i alla fall synd om mördarna när någon har dött. Jag antar att det är bra, eftersom dom flesta inte tycker synd om mördare. Normala människor tycker synd om offren och deras anhöriga. Men Eliasson är chef för polisen och tycker synd om mördare.
Fast utan mördare och andra brottslingar har han inget jobb, kan det vara därför han tycker synd om mördare?

Så där! Lite hjärnsläpp på en måndag kväll!

Annonser