Etiketter

, ,

Jag kan i alla fall inte komma på någon annan anledning till att Fredrik Reinfeldt ska få ”H.M. Konungens medalj, 12:e storleken med kedja” än att kungen älskar kaos.
Kungen gillar med andra ord när det är kaos och elände. Det är det enda Fredrik Reinfeldt lyckades bra med.

Ur ett prepper-perspektiv var Reinfeldts regeringsperiod en katastrof.

reinfeldt

Nu sägs det i och för sig att han ökade invandringen kraftigt för att knäcka facket och skapa en ny lönesättning. Reinfeldt var irriterad över att det bara var 2,5% låglönejobb i Sverige, när det är 17% låglönejobb i andra europeiska länder.
Det enda sättet att snabbt komma upp till europeisk nivå var att ta in stora mängder lågutbildade flyktingar. Detta tillsammans med rut-och rotavdrag skulle ändra förhållandet.
Samtidigt sänkte man möjligheten att vara långtidssjukskriven eller långtidsarbetslös.
Tanken var att med de stora grupper som anlände skulle lönerna pressas nedåt väldigt kraftigt. På sikt skulle därmed facket förlora sin födokrok när allt fler skulle strunta i facket, eftersom dom misslyckats att hålla uppe lönerna och därmed skulle också anställningtryggheten försvinna.
Man hoppades också att välfärdssytemen kraftigt skulle begränsas så att inte alltför många skulle kunna få hjälp den vägen. Detta tack vare den kraftiga tillströmningen  som skulle göra välfärddsystemen för dyra att ha kvar.

Integrationen har dock misslyckats. Detta har gjort att väldigt få har fått några låglönejobb. Men det var aldrig tanken att Reinfeldts regering skulle ta hand om integrationen, det skulle marknadskrafterna göra. Vilket inte har fungerat.

En annan sak missade man också. Flyktingarna pressade inte ner några löner eftersom dom slussades vidare till orter med hög arbetslöshet, detta gjorde att dom aldrig kom in på arbetsmarknaden. Istället hamnade väldigt många i ett långvarigt bidragsberoende.

Försvaret slaktades under Reinfeldts ledning. Vi gick från ett folkligt värnpliktsförsvar till vad man kallade, ett insatsförsvar. Detta gör att vi inte har något försvar över huvud taget. Enorma mängder material har förstörts. Mark och byggnader har sålts med kraftiga rabatter.
Ett totalt raserat försvar lämnade Reinfeldt efter sig.

Civilförsvaret gick samma dystra öde till mötes som det militära försvaret. Oljelager såldes, likaså alla matlager och övrigt som skulle vara Sveriges befolkning till gagn vid en katastrofsituation.

Är det Reinfeldts val av Dan Eliasson som rikspolischef som gjort att han förtjänar medaljen?
Eliasson som visar medkänsla och försvarar mördare men struntar i offren. Eliasson som kört allt han jobbat med i botten, men ändå fick förnyat förtroende av Reinfeldt. Just nu upplever polisen sin största kris någonsin och det är till stora delar en ledningskris, som just Eliasson har sjösatt.

eliasson-dan-170px_1

Låna Sverige ur krisen, var också något som Reinfeldt låg bakom. Men inte att staten skulle låna. Den här gången gjorde man det väldigt billigt att låna för privatpersoner. Samtidigt började utanförskapsområden att haverera vilket gjorde att alla som hade mölighet belånade sig upp över öronen för att köpa in sig i bättre bemedlade områden.  Vi har fått världens näst högst belånade land på köpet.
Ett land som omedelbart kommer att haverera i händelse av kris.

Så att Reinfeldt får kungens medalj beror alltså på att kungen älskar elände och kaos, eller också har Reinfeldt gjort något bra också under den tid han satt vid makten. Kanske det kommer ut någon dag. Jag kan i alla fall inte komma på något.

I mina ögon är Reinfeldt det sämsta som hänt Sverige sedan kriget mot Ryssland 1808-1809.
Och han belönas med en medalj av kungen? Det visar i bästa fall på värdet av denna medalj!