Etiketter

,

SVT bjöd in Beatrice Rindevall, bloggare på Supermiljöbloggen när det var dags att diskutera miljöproblem.
Detta med tanke på miljökonferensen som pågår i Paris just nu.

Tyvärr fick Beatrice som jag antar är vegan få sitta helt oemotsagd i studion med SVTs personal ivrigt nickande.
Hon har fel på ett antal punkter som hon tyvärr får lyfta fram.

 • Beatrice framställer att det är nyttigt att vara vegan och hänvisar bla till en rapport som WHO gav ut och sedan backade från.
  Hon blandar ihop tillsatser till processad mat med kött. Vi blir sjuka av tillsatserna inte köttet. Det förhåller sig faktiskt tvärtom, att äta kött håller oss friska.
  Människan är inte naturliga veganer, vi är allätare. Precis som alla andra primater. Veganer blir däremot sjuka på grund av närings- och vitaminbrist.
  Det har gått så långt att man på flera sjukhus frågar om personerna är veganer när dom ser bristsjukdomar.
  Jag skrev om detta här.
 • Hon påstod också att kor är mycket stora miljöbovar, bla eftersom dom släpper ut mycket metangas (pruppar). Hon anser att kor bör försvinna (utrotas) på grund av detta.
  Hon har rätt på en punkt, kor pruppar. Men det gör också zebror, gnuer, hästar, elefanter och alla andra gräsätare. Jag antar att hon vill utrota dom också?
  Nu råkar det vara så att kor är klimatneutrala om dom betar, precis som dom övriga gräsätarna är.
  Dom är däremot inte klimatneutrala om man måste använda fossila bränslen för att ge korna mat.
  Men veganer är inte heller klimatneutrala, tvärtom! Deras grönsaker och svampar måste odlas, gödslas, plockas och transporteras. Allt detta med fossila bränslen. Dom ska inte tro att det är vanlig skit man gödslar med, annat än i undantagsfall.
  Man använder kvävegödsel. All tillverkning av kvävegödsel bygger på den så kallade Haber-Bosch-processen, som omvandlar vätgas och kvävgas till ammoniak. Syrafabriker bränner sedan ammoniak till salpetersyra, som lätt kan omvandlas till gödsel i form av nitrat.
  Metan som Beatrice mycket riktigt sa var en stark växthusgas är 21 gånger starkare än koldioxid. Men vid tillverkningen av kvävegödsel avgår det mycket stora mängder lustgas som är 310 gånger starkare växthusgas än koldioxid.

Med andra ord är troligen veganer större miljöbovar än dom naturliga allätarna, förutom att dom ofta drabbas av bristsjukdomar. Såsom neurologiska men, som till exempel minnesstörningar, demens och depression.
Med andra ord är veganer inte så smarta. Vilket jag tycker att Beatrice Rinevall bevisar.

Vid ett antal tillfällen har veganer dödat sina barn genom att ge dom näringsfattig mat utan livsnödvändiga vitaminer. Barnen har helt enkelt svultit ihjäl!
Detta är ytterliggare ett bevis på att veganer inte är smarta.

Varför SVT låter sådana personer oemotsagda sitta i TV och ljuga förstår jag inte. Men antagligen rör dom sig i samma kretsar och delar surdeg. Det har bevisligen inte med kunskap att göra när Beatrice Rindevall fick vara med.