Etiketter

,

IS har tagit på sig attentaten i Paris. Det lutar också åt att det är is som ligger bakom attacken i Paris där ett stort antal oskyldiga människor dödades.
Det är till och med troligt att det är IS som ligger bakom attentatet eftersom dom inte är riktiga muslimer. Dom har i alla fall inte läst och förstått koranen.
Dom människor som slåss för IS gör det i huvudsak eftersom dom får betalt.

Det tragiska i attentat av denna typ är de oskyldiga som drabbas. Att terroristerna inom IS inte ger sig på militärer, är för att dom är chanslösa när dom möter motstånd.
Nu ligger mina tankar hos dom efterlevande för detta vannsinnesdåd. Och jag hoppas att terroristerna får det öde dom förtjänar enligt den religion dom skyller på, brinna i helvetet!

En anledning till att IS inte längre bara vill utöka sitt kalifat utan mer övergått till terrorism är att IS har visat sig vara rätt dåliga soldater när dom trots överlägsenhet i både utrustning och trupp förlorar allt mer. Dom möter nu motiverade och erfarna kurder.
IS har varit ett häftigt ställe att åka till för förortsslynglar i Sverige och andra länder, som tror att dom ska kunna tjäna lite extrapengar och få respekt. Det är inte lika häftigt när någon skjuter tillbaka.


Jag riskgranskade Terroristattack tidigare, rättare sagt i början av februari. Min slutsats var att det är högst troligt att Sverige kommer att få uppleva fler attentat.
Vi har upplevt attentat men utan dödsfall, det berodde endast på tur. Jag tänker här på dåren på bryggargatan som sprängde sig själv.
Risken för ett attentat i Sverige har inte minskat sedan dess, snarare tvärtom.
Jag vågar påstå att attentatsrisken i Sverige är 100%.
Det är bara en fråga om tid!

Hur Sverige nu kommer förhålla sig är oklart i dagsläget, trots statsministerns uttalanden. Inrikesminister Ygeman har tidigare avbrutit samarbetet med Europol avseende kampen mot IS och hänvisat till svensk lag. Sverige deltar inte längre i den grupp inom Europol som ska stoppa rekrytering på nätet till IS. Detta trots att IS har en stark närvaro på sociala medier i Sverige och cirka 300 svenskar åkt till Irak eller Syrien för att strida för terrorgruppen.

Vidare har Sverige den svagaste lagstiftningen mot terrorister och terrororganisationer. Sverige har fortfarande inte arbetat in FNs Säkerhetsråds resolution 2178. Justitieminister Morgan Johansson utlovade från början en lagstiftning till våren 2015 men har skjutit upp den gång på gång. Vi har fortfarande inga verktyg att bidra till det europeiska arbetet mot terrorism, inte heller fullt ut för att kunna skydda oss själva.
Varför inga sådana lagar godtas är svårt att sia om, men troligtvis handlar det om oenighet med MP som inte vill ha några lagar som skulle kunna användas mot extrema grupper.

Annonser