Etiketter

,

Med anledning av dom flygblad SD delat ut på bland annat ön Lesbos i Grekland så avslutas texten så här:

sdflygblad

”Sverige är ett modernt land. Kvinnor och män behandlas lika.
Tvångsgifte och månggifte kommer aldrig att bli accepterat.
Halalslakt och att bära niqab eller burka på allmän plats kommer att bli förbjudet.”

Det här är givetvis inte sant utan mer ett önsketänkande från SD. Det går inte att förbjuda någon att bära ett visst klädplagg. Vad vore nästa steg, att förbjuda bärande av keps?
Dom brukar hänvisa till att personerna inte visar ansiktet och att det därför kommer att förbjudas, det kan eventuellt stämma vid demonstrationer eller på vissa speciella platser. En keps skymmer också det mesta av ansiktet vilket gör att övervakningskameror inte fångar upp utseendet på folk som bär detta klädesplagg.

Att tvångsgifte är förbjudet är en självklarhet för dom flesta, men månggifte är egentligen ett religöst påfund. Likaså förbudet mot månggifte.
Det handlar alltså om religiösa inslag som blivit lag. Hur viktigt detta är att bevara beror mer på hur liberala vi är.
Det är helt lagligt att bo flera stycken tillsammans. Så frågan handlar endast om själva giftermålet som är av religiös natur.
Vad gäller tvångsgifte är det oftast barn som gifts bort mot sin vilja (annars vore det inte tvång). Något som är förbjudet i hela västvärlden eftersom ett barn givetvis är i beroendeställning till sina föräldrar och därför påtvingas något som ibland kan liknas vid psykisk och fysisk tortyr.

Slutligen kommer frågan till halal-slakt. Denna form av religiös slakt är tillåten enligt svensk lag, om djuret är sövt/ bedövat innan slakten.
Om djuret inte får vara sövt/ bedövat kallas det koscher-slakt, vilket inte är tillåtet enligt svensk lag.
Dom rätt så bestialiska slaktscenerna man kan se på nätet till och från, är oftast av den senare typen.

Med andra ord har SD blandat fakta med sitt eget önsketänkande. Att SD måste väga sina ord på guldvåg för att inte få hela mediaeliten att angripa dom har länge varit känt. Frågan är om dom gjort bort sig för en gångs skull.
Tidigare har dom kunnat sitta tysta och se alla andra göra bort sig, vilket givetvis är mycket enklare.

Annonser