Etiketter

,

Idag kan man läsa i GP och i Expressen att ett antal organisationer och politiker går ut med en manifestation mot rasism. Både rasism mot judar och andra.

Det som är spännande med denna manifestation är att grupperingar som stått för nästan all rasism mot judar deltar. Tydligen har dom ändrat sig i sitt judehat, förhoppningsvis vill dom inte bara vinna politiska poäng.
Jag tänker på V, MP, SP, F! och kanske dom värsta av dom alla Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. Den sistnämnda organsiationen har gjort sig kända för sitt öppna hat mot judar. Detta i någon snedvriden medkänsla med muslimer.

En annan sak som är kännetecknande är att det nästan bara är grupperingar som på ett eller annat sätt har kopplingar till vänstern.

I Umeå anordnades manifestationen av arbetarpartiets Jan Hägglund. Men Jan Hägglud bjöd inte in judar till manifestationen med namnet Inga fler kristallnätter.12219558_10153099833631218_3376951187667098612_n
Han förklarar för tidningen Totalt Umeå att man inte bjudit in företrädare för Umeås judiska förening att tala för att ”det kan upplevas som en ovälkomnande eller otrygg situation för dem”. Till exempel tog någon fram ett plakat där man jämförde Israels flagga med ett hakkors vid en tidigare manifestation.

En mycket läsvärd ledare finner man i Norrköpings tidning.

När ”Uppsalabor mot rasism” kallar till fackeltåg till minne av Kristallnatten ersätts ordet synagoga med ”tempel”, och att kristallnatten riktade sig mot judar lägger man till först efter kritik. Däremot identifieras dagens offer klart och tydligt: muslimer, flyktingar, romer.

Så blir det när antirasister är dom största rasisterna.

Annonser