Etiketter

, ,

En markägare får sin mark ockuperad! Markägaren vänder sig till polisen eftersom hen inte vill ha en kåkstad byggd på sin mark, men ingenting händer.
Markägaren anmäler flera gånger att marken är ockuperad och det enda som händer är att markägaren får veta att kommunen kommer att kräva 300 000kr av markägaren om hen inte städar upp på sin ockuperade mark.

Jag läser också i Dagens Samhälle att Thomas Hammarberg , ordf i Kommissionen mot antiziganism anser att:

”En sak är uppenbar: de som kräver förbud och andra repressiva åtgärder sopar bara problemen under mattan. Och underminerar respekten för allas lika människovärde. ”

Det är gott nog att vi ska respektera människor. Men gör vi detta genom att inte respektera äganderätten och strunta i andra människor?
Nej, Thomas Hammarberg, ska vi betrakta alla lika kan dessa eu-migranter hyra en bostad och söka ett jobb. Precis som alla andra människor!

Nu har det äntligen blivit klart i domstol att ockupanterna ska avhysas. Markägaren får då betala 25% av uppröjningen, kommunen tar resten. Varför ska brottsoffret betala?
Vad hände med dom som ockuperade marken och skitade ner? Borde inte dom betala?
Kanske ska föreningen För romers rättigheter betala, dom uppmuntrar ju till brott och skyddar brottslingar!

Det rimliga är att ockupanterna, i det här fallet romerna stäms och får betala summan för uppröjningen och polisens insats. Kan dom inte betala finns det fängelse och utvisning som alternativ.

Vad gäller aktivisterna från För romers rättigheter,

13f0d138-b6e2-4fa8-a55e-f0e24197e965_500

eller Allt åt allaså bör dessa också gå att fälla. Vi har fått en hel del godhetsnarkomaner i vårat samhälle som inte ser vart deras beteende leder. Människor som inte förstår skillnad på ditt och mitt eller rätt och fel. Människor som påstår sig stå för dom svaga men allt dom vill ha är lite mer godhets-tjack och att dom slipper ta något som helst ansvar.
Det är tyvärr inom samma grupper man hittar människor som är beredda att bränna ner hus och slå in skallen på meningsmotståndare, allt i godhetens förtecken.
Att låta brottslingar komma undan och att låta hederliga människor betala urholkar ännu mer förtroendet för statens förmåga att döma rätt människor.

Vad är nästa steg?
Att den som utsätts för ett inbrott tvingas betala för polisinsatsen och fängelsevistelsen för den dömde. Att den som blir nedslagen ska betala för sjukvården, just det, så är det redan idag…

Förtroendet för en rättsstat i förfall????

Regeringen verkar misslyckas med allt dom tar sig för, vart det slutar vill jag knappt veta.