Etiketter

Ett av dom nya partier som  dykt upp och jag tycker är väldigt intressant är Landsbygdspartiet Oberoende, LPo.

LPo1

För ett tag sedan läste jag partiprogrammet och det är ett spännande alternativ till dom partier som idag sitter i riksdagen.

Igår gjorde dom om jag förstår det hela rätt, en första större uppvising när dom med traktorer körde in på mynttorget i Stockholm för att protestera för bönders överlevnad. Givetvis var det inte bara LPo utan andra organsationer fanns givetvis representerade. Bland annat fanns givetvis fanns LRF på plats, inte för att dom gjort något för bönderna på länge, men dom måste väl visa upp sig någon gång.

Claes Littorin som är en av dom tongivande inom LPo skrev detta på facebook:

”Summering av gårdagen:
Oerhört kul och inspirerande med alla glada vinkningar och tummar upp från folk som stod vid sidan om eller körde om oss. Allra gladast blev dock dagisbarnen, som nästintill rev staketet, när vår annars eminente guide in i storstadsdjungeln, Leif Jalmerud, ledde oss in i ett bostadsområde där vi fick göra u-sväng och körde förbi de lyriska små telningarna två gånger. Många kom dessutom fram och pratade och hejade på oss.
Timingen för inrullningen av traktorgänget från norr, var helt perfekt! 5 minuter före starttid rullade vi in till de väntande åhörarnas och medias stora glädje.

Medias intresse var stort och själv blev jag intervjuad av både P4 Uppland och en från P2 som sände på engelska…. Gick väl ok , men fackorden är svåra.

Det positiva var att LRF äntligen gjorde nåt. Det negativa att det var tandlöst. Negativt var också deras attityd mot LPo, då vi inte fick deltaga ”inom deras område” med vår banderoll ”öppna landskap kan inte importeras”. Vore det inte bättre att låta alla som driver på för samma sak att samlas gemensamt? Man omnämnde gärna att vissa andra politikertoppar var där. Sen är det märkligt att man tog åt sig äran för traktorerna, när man inte ens ville ha traktorer där.

Sämst under dagen var dock landsbygdsminister Sven-Erik Bucht!
Han slirade mer än vanligt hala politiker och verkar nånstans ändå inte fatta allvaret i situationen, trots att han är från landsbygden. De jobbar med bankerna och lånegarantier. Men, ursäkta ordvalet, vem faan vill låna ännu mer när man står på ruinens brant? Nej Bucht, leverera nu eller avgå!”

Här finns också en radiointevju från P4 Uppland med Claes Littorin.
Än så länge har inte gammelmedia nappat på detta och frågan är om dom överhuvudtaget kommer att göra det? Dom kallas gammelmedia av en orsak!