Etiketter

Alla som har tittat på tv eller läst en tidning har sett skriverier om flyktingarnas situation. Det som på senare tid dykt upp som den största tvisten inom EU, är vem som ska ta emot alla dessa flyktingar.
Sverige som tar emot absolut mest per capita säger att vi ska ta emot alla som kommer, vilket givetvis är omöjligt med kvarhållandet av våra välfärdssystem. Alla vet om det men ingen törs säga det högt.

Men det som är mer förvånande och faktiskt skrämmande är att land efter land struntar i Dublin-förordningen. Den säger att flyktingarna ska skrivas in i det land där dom först anländer. Länder har istället börjat skicka flyktingarna vidare utan att följa lagarna.

Våra svenska politiker skällde på Danmark eftersom inte var humana och lät flyktingar som kommer till Danmark stanna med automatik, när dom då lät flyktingarna fortsätta till Sverige blev samma politiker irriterade över detta eftersom Danmark inte följde Dublin-förodningen (vilket inte heller Tyskland följt, annars hade inte flyktingarna hamnat i Danmark)
När då flyktingarna hamnat i Sverige gör inte migrationsverket något och inte heller polisen, utan dessa låter flyktingarna fortsätta utan att ha registrerats.
En del är på väg till Norge och en del är på väg till Finland. Med andra ord följer inte heller Sverige Dublin-förordningen.

Enligt Svd så säger:

Migrationsverket ”vi gör samma sak som Danmark”
Polisen svarar ” Man kan inte stirra sig blind på en lag” säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen.

Är det så att polisen förordar anarki?