Etiketter

SD är nu största parti enligt Yougov. Mätningen beställdes av tidningen Metro (vänster)

blogger-image--204076107

Och ingen är förvånad!

Förutom folk inom media och diverse politiker inom andra partier, givetvis. Mest eftersom det är just dessa människor som driver dom röstande till SD.
Jag skrev tidigare att jag trodde att SD skulle bli största parti innan året var slut, men det har gått snabbare än vad jag trodde.

Det här är resultatet av att alliansen har blivit regeringens lojala röstboskap och sossarna har hamnat i knä på miljöpartiet.
Att dessutom vissa vänstergrupper anordnar upplopp i tunnelbanan och försvarar mördare men neglirerar offren, vilket hände efter morden på IKEA. Detta ger inte regeringen några pluspoäng.

skapatrygghet-e1438848599639

Det här är en ögonblicksbild på vänsterns sätt att öka tryggheten i Sverige!

I GP försöker statsvetarna Göran Holmberg och Karl Loxbo förklara vad som har hänt. Men dom kommer mest fram till att mätmetoden inte är pålitlig. Att uppgången har varit mer eller mindre konstant under en lång tid verkar dom inte ha upptäckt.

När jag skrev att SD skulle bli största parti innan året var slut behövde jag inte använda speciellt mycket hjärnkapacitet.
Min andra gissning var att SD skulle närma sig 50% innan 2016 års slut, det beror givetvis på vad övriga partier hittar på. Men det är kanske inte lika troligt fast jag ser det inte som en omöjlighet.
Framförallt invandring har dykt upp som den viktigaste frågan och alla partier stoppar huvudet i sanden så att SD får stå ensamma kvar.
Gör inte dom andra partierna någonting passerar SD 50% innan 2017 har börjat. Och även om dom gör något har dom tappat oerhört mycket förtroende.

Bara kostnaden för ensamkommande barn kommer att passera 12 miljarder i år om prognoserna på 12000 anländande står sig.
Då måste man också tänka på att inga kommuner längre kan ta emot dessa barn och uppfylla dom krav som ställs.

Men vad gör då dessa politiker som ser sina väljare gå över till SD? Självkritik vore kanske det normala, men så funkar det inte hos dom folkvalda.
Man angriper till att börja med opinionsinstitutet att deras siffror inte är tillförlitliga. Gäsp!
Men sedan angriper man varandra eftersom det alltid är någon annans fel.
SD kan som vanligt stå bredvid och titta på, samt räkna in dom väljare som lämnar dårarna i sandlådan.

Vi ser ett snabbt krackelerande samhälle med stora prövningar inom den närmaste tiden.

Annonser