Etiketter

SVT nyheter kunde man läsa att pressombudsmannen Ola Sigvarsson inte gillar att alternativa medier på kort tid har blivit lika stora som SVT och SR.
Det som tydligen har blivit det stora problemet är att Fria Tider delades nästan lika många gånger som SVT när det gällde morden på IKEA i västerås.

”– Traditionell journalistik präglas av en vilja att förutsättningslöst söka efter sanningen och göra det så gott det går. De här andra sajterna kännetecknas av att de har en politisk agenda, säger Ola Sigvardsson” till SVT.

Det han missar är att SVT och SR också har en politisk agenda. Det är inte av en slump att nästan alla inom dessa medier har sin politiska läggning långt åt vänster. Det är inte heller en slump att dom som anställts på senare tid alla är långt åt vänster. Det går att läsa orden hatsajt och främlingfienliga sajter i nästan varenda mening som SVTs reporter skriver.
Så var det med den oberoende journalistiken från SVT.

Sedan kommer vår pressombudsman med en riktig groda.

”– Yttrande- och tryckfriheten är något som vi inte kan ta förgivet. Politikerna ger oss rätten att trycka och yttra oss, men kräver att vi gör det på ett ansvarsfullt sätt. Om vi inte gör det, kanske friheten inskränks, säger Ola Sigvardsson.”

Vad han missar är att vi inte lever i en diktatur utan i en demokrati. Han påstår alltså att det är politikerna som ger oss lov att uttrycka vad vi vill. Att vi har val i landet där politiker väljs av medborgarna har pressombudsmannen Ola Sigvarsson tydligen missat. Det är rätt oroande men inte förvånande att pressombudsmannen uttalar sig på det sättet.

All makt utgår från folket!

Den meningen borde pressombudsmannen Ola Sigvarsson lära sig.

Annonser