Etiketter

, , ,

Morden på IKEA i Västerås utfördes av två Eritrianer. En av dem fick beslutet att han skulle utvisas samma dag som han utförde morden.
Han kommer med all sannolikhet nu att få stanna i Sverige efter avtjänat fängelsestraff, 2/3 avtjänat straff som är praxis i Sverige. Den andre mannen var troligen bara med som sällskap och blev vittne till hela händelsen.
Men vad sänder det för signaler till dom flyktingar som får avslag av migrationsverket om man kan utföra ett grovt brott och därmed slippa bli utvisad? Kommer vi nu att få se en våldsspiral utan like i vårat land?

-Får du avslag från migrationsverket, gå ut och utför ett rejält brott och du får stanna!

Om detta blir kontentan från det avskyvärda brottet på IKEA i Västerås ligger vi fruktansvärt illa till.

Jag har tidigare gjort en riskgranskning angående risken för ett terrordåd. Jag kom då fram till att risken är avsevärd, eller rättare sagt 100%.
Det kommer att ske oavsett vi vill eller inte. Ett flertal politiker har stoppat huvudet i sanden och hoppas att inget händer, dom kommer givetvis att två sina händer och inte ta sitt ansvar i sann svensk anda.

Men nu kan vi sitta inför ett mycket större problem än terrordåd. 95% av alla flyktingar har tappat sitt pass och det går sällan med säkerhet att säga vilka dom är. Det enda som vi med säkerhet vet är att det handlar om desperata människor.
Desperata människor är beredda att ta till desperata åtgärder, vilket blev tydligt i Västerås.
Om vi nu ger dessa desperata människor en belöning för dom vansinnesdåd dom uträttar (att få stanna trots utvisningsbeslut är en belöning) då kommer det att bli fler vansinnesdåd.
Det är inte ens en gissning utan en självklarhet.

Samtidigt har vi en mycket rädd och handlingsförlamad regering och opposition. Tanken att till exempel Stefan Löfven skulle gå ut och ta ett beslut är nästan obefintligt.
Stefan Löfven är för övrigt lika synlig som Fredrik Reinfeldt var under sin andra mandatperiod=inte alls!

Åtgärd

Vad gör man som prepper? Trots allt är en prepper en person som är mer förberedd än dom flesta på katastrofer, och det här kommer att bli en katastrof.

Jag vet inte!

Jag kan inte undvika alla som har ett annat utseende. Jag kan inte undvika att handla mat.
Det gäller bara att vara observant och hoppas på det bästa.

Om nu inte våra folkvalda mot alla odds tar ett vettigt beslut.