Etiketter

,

Ett antal så kallade kulturarbetare skriver på DN debatt ” nej till sverige som värdland för natos militära övningar”

Det kommer en massa floskler om att vi kanske inte blir neutrala (ryssland bryr sig inte om i fall vi är neutrala eller ej). Dom är också skräckslagna för att NATO-styrkor kan begå övergrepp i vårat land ( det är inte direkt NATOs kännetecken, ryssland däremot…)

Dom som skriver under på denna är;

”Göran Greider Stina Oscarson Farnaz Arbabi, regissör och konstnärlig ledare för Unga klara Henrik Blind, renägare Tuorpon sameby Jason Diakité, artist Gösta Ekman, skådespelare Marie Louise Ekman, konstnär och tidigare Dramatenchef Lena Endre, skådespelare Ronny Eriksson, komiker och sångare Robert Fux, skådespelare Etienne Glaser, skådespelare Anita Goldman, författare och journalist författare, poet, chefredaktör Dala-demokraten K G Hammar, präst och tidigare ärkebiskop Jacob Hirdwall, dramatiker och regissör Silvana Imam, konstnär Ulrika Knutson, journalist och författare Rolf Lassgård, skådespelare Annika Lillemets, riksdagsledamot Miljöpartiet Louise Lindfors, ordförande för Fredrika Bremer-förbundet Behrang Miri, artist, programledare och föreläsare Maxida Märak, artist och musikproducent Anna Odell, konstnär regissör och fri skribent Suzanne Osten, regissör och grundare av Unga Klara Gunilla Palmstierna-Weiss, scenograf och professor Elisabeth Rynell, författare Gudrun Schyman, partiledare Feministiskt initiativ Agneta Stark, ekonom och samhällsdebattör Daniel Suhonen, författare och chef för tanke­smedjan Katalys Anders Sunna, konstnär Maria Sveland, journalist och författare Lena Willemark, sångerska, riksspelman och kompositör.”

Nu spelar det väl mindre roll om ett antal skådisar tycker att vi inte ska upprusta, sammarbeta med demokratier, eller överhuvudtaget bry oss om demokratiska regler.
Det är deras, i många fall normala åsikter. Tyvärr har många på yttersta vänsterkanken samma åsikter som folk på yttersta högerkanten.
Demokrati och åsiktsfrihet ska inte gälla för alla!

Men jag måste ge dom en poäng.

Dom skriver att det är oacceptabelt att Ryssland har angripit Ukraina. Det lär bli livat i vissa kretsar nu!

Det som är problemet i mina ögon är att tidningar överhuvudtaget bryr sig om att trycka det hela.

För trots allt handlar övningarna om att Sverige ska ha en chans att försvara sig om det krävs. Exakt vad det svenska folket kräver av försvaret.
Alltså tvärtemot vad dom flesta av våra folkvalda kräver.

Att öva med NATO och ge dom mer möjligheter att verka i Sverige ger oss en möjlighet att få hjälp om det skulle krävas.

Trots allt är det dessa intellektuella med vänner som dels vill att vi ska vara helt neutrala, men samtidigt vill dom inte att vi ska ha något försvar.
Det blir tyvärr emotsägelsefullt.

Men det är i och för sig i samma grupper som man försvarar Rysslands angrepp på sina grannar och tycker synd om IS-terrorister.

Man fördömer i nästa mening NATO-länder (undrar vad Norge, Danmark etc har gjort för ont) för deras imperialistiska kapitalism.

Det är bara att hoppas att vindarna vänder och kulturarbetarna får annat att syssla med.

”I Sverige är den kränkte kung och den välmenande idioten hans rådgivare.” – Peter Kadhammar

Annonser