Etiketter

, ,

Jan Guillou tar i så han kräks, allt för att skydda massmördare som kallar sig kommunister.

I sveriges mest skruvade tidning (Aftonbladet) skriver Jan Guillou att liberalerna förvanskar sanningen ”eftersom Sovjet vann kriget mot nazityskland”.

Några saker missar Jan eftersom han bevisligen skolkade på historielektionerna, alternativt hade en lärare som var långt till vänster i sin ideologi. Det senare är inte ovanligt bland lärare (jag talar av egen erfarenhet).

Till att börja med skapade Sovjet och Tyskland en pakt, den så kallade Molotov-Ribbentrop-pakten.
En ickeangreppspakt mellan just Sovjet och Tyskland vilken gjorde att Tyskland kunde starta ett världskrig. Utan den pakten hade Hitler aldrig vågat dra igång det krig som dödade så många människor över hela världen.

Förhandlingar pågick parallellt med både England-Frankrike och Tyskland från Sovjets sida.

”Den 3 maj 1939 avskedade Stalin den västvänlige utrikesministern Maksim Litvinov, som var av judisk börd och därför sågs som en belastning i de hemliga parallellförhandlingarna med Tyskland, och ersatte honom med Vjatjeslav Molotov”
Molotov var mycket mer tyskvänlig och började förhala förhandlingarna med väst.

I Molotov-Ribbentrop-pakten fanns dessutom en uppdelning av östeuropa, i detta avtal delade Tyskland och Sovjet upp länder mellan sig.
Länder som dom sedemera också anföll.
Tyskland begick massor av krigsbrott men Sovjet begick minst lika många krigsbrott både innan och efter att dessa två länder började kriga mot varandra.

Vem minns inte den slakt som röda armen begick mot polska officerare. Där 22000 fångar mördades efter att polen gett upp när Sovjet och Tyskland anfallit landet.

Men detta missade Jan, anagligen helt medvetet eftersom det visar att hans älskade Sovjet inte är utan skuld.

Jan lyfter fram att Sovjet offrade sitt folk för att vinna kriget mot Tyskland. Han har en poäng där!
Sovjet förlorade utan konkurens mest folk under kriget.

Men även här verkar Jan ha skolkat på lektionerna.
Sovjet förlorade folk av flera orsaker.
En av dom viktigaste var att Stalins paranoia såg till att mellan 15-30000 officerare rensades ut ur armen. Många av dom högsta och mest kompetenta officerarna avrättades.
Röda armen hade förlorat dom som kunde strategi och istället fått rädda ja-sägare i sin arme.

En annan orsak var den totala avsaknaden av empati dessa officerare hade mot sina soldater. Dom skickades rakt mot fienden utan att ha en chans att överleva.

En tredje viktig orsak var dom avrättningar Sovjet själva stod för mot sina egna soldater. En sovjetisk soldat som blivit tillfångatagen eller tvekat eller sagt något opassade blev i de flesta fall avrättad.

Men det är klart Jan Guillou får fina siffror som han kan vräka sig med, även om han inte förstår innebörden av dessa siffror

Så vad gjorde egentligen Sovjet för att besegra Tyskland?
Dom gav Tyskland möjligheten att starta kriget, dom slaktade sedan sitt eget och andra länders folk för att vinna.
På detta ska läggas alla våldtäkter som dessa sovjetiska ”befriare” begick inte bara mot tyska kvinnor, utan mot alla kvinnor dom passerade.

Jan Guillou skriver följande angående den kritik Åsa Linderborg fått eftersom hon anser att vi ska visa tackamhet till Stalin:

”Hur dum får man bli? Tja, dumhet kan förstås ursäktas då den kan vara lika medfödd som blåögdhet. Däremot är det svårare att ursäkta den ohederlighet som ligger bakom ett sådant sätt att argumentera. Det påminner starkt om liberalernas metod att ständigt och likaledes utan belägg vifta med anti­semitstämpeln mot ”viss vänster”.”

Att han själv visar många tendenser till att vara antisemit och försvarare av massmördare som Stalin får väl gå in under ”dumhet”.

Jag hoppas att han har den insikten att han ska vara tyst när det nu finns bevis på att ryska styrkor mördar tillfångatagna soldater från Ukraina, men jag betvivlar det…

Vilken petetisk liten man!

Erik Helmerson i Expressen skriver passande om ”Guillou svamlar om Sovjet

Annonser