Etiketter

Novaja Gazetas (Nya Tidningen) avslöjar att planen för Krim och östra Ukraina fanns färdig redan för ett år sedan.

Detta innan Viktor Janukovitj störtades och lämnade landet.
Man var i Ryssland övertygad om att Viktor höll hade tappat greppet om situationen och att man behövde inlemma vissa delar av Ukraina till Ryssland.

Det föklarar varför Ryssland kunde sätta igång invasionsplanerna med så kort varsel. Dom var redan klara. Det var bara att trycka på knappen.

Dom områden Ryssland är ute efter är följande: Krim, Kharkiv, Luhansk, Zaporizhia, Mykolaiv, Dnipropetrovsk och i mindre utsträckning – Kherson och Odessa.

En oroväckande sak med de mål Ryssland har satt upp är, dom är inte klara på långa vägar.

I dokumenten nämner man inte att man ska försvara ryska medborgare. Det är en efterhandskonstruktion som dom flesta redan är medvetna om. Rysslands anledningar att attackera och annektera delar av Ukraina kallas ”pengar och makt”.
Det gamla vanliga med andra ord.

I dagsläget finns det ett antal människor som förnekar att det finns ryska soldater i östra Ukraina. Det var samma människor som försvarade Rysslands övertagande av Krim och då förnekade att det fanns ryska soldater på Krim som aktivt deltog i övertagandet.
Det intressanta är att många ryska soldater fick medaljer för övertagandet av Krim. Medaljer som måste ha varit tillverkade i förväg.

Det kommer att bli spännande att se hur alla ”nyttiga idioter” och ryska psyops svarar på det här.