Etiketter

,

Igår ställde sig Åsa Linderborg på barrikaderna till Stalins försvar. Hon anser att eftersom Stalins sovjet stoppade Hitlers tyskland så ska vi känna tacksamhet mot Stalin. Jag vet inte riktigt vart det gick fel för Åsa.

Hon går på defensiven rejält eftersom Peter Fröberg Idling tycker att det hon skrivit tidigare var osmakligt (det tarvligaste jag sett på en kultursida). Jag måste hålla med honom.

Åsa vänder på begreppen genom att vrida och vända på både sanningen och logiken.

”Vi ska inte vara tacksamma för att Vita huset hjälpte till att stoppa Tredje rikets rasrensningar, eftersom Vita huset samtidigt stödde den Sydafrikanska apartheidregimen – och gjorde så ända in i kaklet. Vi ska inte kunna hedra de 170 000 amerikanska soldater som dog i kriget mot nazismen, utan att säga att USA:s ockupation mot Irak har kostat miljoner människor livet.
Ni hör ju själva, det låter inte klokt.”

Jag håller med henne, hon låter inte klok.

Vidare så skriver hon om Stefan Invarsson:  ”Förblindad av antikommunism och russofobi lyckas han relativisera två folkmord. Om tyskarna fått fortsätta hade förmodligen alla Europas judar förintats. Det är det som är så förbannat obehagligt med Ingvarssons historieskrivning.”

Det hon inte tar upp är att Stalin fortsatte med Hitlers verk att utplåna judarna. Stalin utrotade för övrigt det mesta han såg. Men det verkar Åsa tycka är okej.

”Att kritisera hur Sovjet agerade som segermakt i Östeuropa är givetvis motiverat och därför okontroversiellt, men Auschwitz hade trots allt inget motstycke bakom järnridån.” skrev Åsa. Även här har hon fel.

Till att börja med tog Stalins sovjet över att stort antal koncentrationsläger från det besegrade tyskland. Dom drev vidare dessa koncentrationsläger med sin egen agenda.
Men resultatet blev detsamma, ett stort antal människor torterades och mördades.

Men det ska också tilläggas att sovjet hade sina egna läger vilka dom mest fruktade låg i sibirien.

Vem som mördade flest? Stalin, utan tvekan. Drygt 60 miloner lär ha dött under hans styre, detta oräknat dom soldater som dog under kriget.
Han lät bland annat 7 miljoner människor i Ukraina svälta ihjäl för att stoppa nationalismen i det landet.

Aftonbladet förnekar sig aldrig!

Annonser