Etiketter

,

Att vara beroende av någon form av rusningsmedel är aldrig bra. Detta oavsett vad det är.
En del röker, snusar eller har ett begär efter alkohol. Andra är beroende av tyngre droger som är betydligt svårare att bli fri från.
Socker är också en drog som man inte ska förkasta. Det lär vara svårare att sluta med socker än att sluta med koffein eller nikotin, sägs det.

Det här är som att slå in öppna dörrar. Alla vet att droger är dåligt och att det är svårt att sluta om man är beroende.
Så varför jag tar upp det här är att jag ser det som grundläggande för en prepper att inte vara beroende av något som kan få en att ta felaktiga beslut.

Cigaretter dödar ungefär 12000 per år i sverige och får 100000 att insjukna enligt socialstyrelsen.
Det är förutom cancer även sjukdomen KOL. Den som har träffat någon med utvecklad KOL förstår att det blir omöjligt för den människan att ta sig långa sträckor för egen maskin. När sjukdomen är långt gången måste man ha syrgas för att inte kvävas.
Den personen måste fokusera på att klara sig i hemmet. Om det inte är framkomligt med ett fordon kommer personen med KOL inte att kunna ta sig till en säker plats BOL (bug out location).

Droger (oavsett om dom är lagliga eller ej) kostar en massa pengar. Ett paket cigaretter tror jag kostar ungefär 55kr. Det ger 20000kr/ år om man röker ett paket om dagen. Mycket pengar att köpa konserver för.

Egentligen är det inte risken för sjukdomar eller att man slänger bort en massa pengar som är det stora problemet.

Vad händer om jag behöver ta en massa beslut som våra liv är beroende på när jag har abstinens?

Om vi behöver leva väldigt snålt och röra oss längre sträckor för att komma undan vid tex en krigssituation. Då är vi knappast hjälpta över att en eller flera i familjen far runt och försöker få tag på cigaretter, snus eller vad det må vara.

Vi har turen att inte vara beroende av vad vi normalt kallar droger.

Men brist på choklad skulle kunna stöka till vår tillvaro….