Etiketter

,

Under framförallt Reinfeldts ledning gick moderaterna från att vara ett konservativt högerparti till att bli SocialModeraterna. Ett mittenparti med nyliberala tankegångar. I många fall till vänster om socialdemokraterna.

Detta var dock innan Stefan Löfven dök upp på scenen.
Socialdemokraterna klev då ett rejält steg åt vänster. Antagligen för att visa på olikheter gentemot M.

Övriga allianspartier har tydligen följt med i den vänsterglidning alla partier har sysslat med.

Kvar blev SD!
Partiet som kanske startade upp hela vänsterglidningen. Jag har många gånger förundrats över SDs taktiska spel. Dom gör sällan misstag (även om media vill få oss att tro det).
Misstagen gör övriga partier. Framförallt har M varit helt odugliga på att bemöta SD och styra upp sin egen politik. Jag vet inte om Reinfeldt har drivit M långt åt vänster av ideologiska skäl eller om han inte har förmått bättre.

För ett antal år sedan tog man inom M fram ett förslag hur invandringen skulle skötas enligt moderaternas modell. Att förslaget raskt stoppades i papperskorgen får man tacka SD för. När dom närmade sig riksdagen fick Reinfeldt kalla fötter och tog beslutet att ta ett långt steg till vänster.
Samtidigt som han öppnade gränserna.

I DN från 2008-08-25 tar man upp förslaget på moderaternas invandringspolitik.

Den rapport som skrevs i samband med detta försvann för några år sedan från moderaternas hemsida. Men den finns här: Fler-vägar-in

Läser man denna rapport låter SD som ett invadringsvänligt parti. Det är mycket höga krav som M vill införa. Jag tycker att ett flertal är bra utan att för den delen vara begränsande. Att ställa upp krav på nyanlända är inte rasism!

Nu har dock M tagits över av nyliberaler och förslaget genomfördes aldrig. M har också tappat initiativet i politiken vad gäller invandringsfrågor, av rädsla att stöta sig med vänstern misstänker jag.

Vad kommer då att hända?

SD kommer antagligen att få fler röster på moderaternas bekostnad, i första hand. Moderaterna kommer knappast tillbaka inom en överskådlig tid eftersom dom har tappat sin själ (i fler frågor än invandring).
Batra känns inte trovärdig och lär bidra till fallet.

Migrationspolitiken har redan havererat. Även om det är rasistiskt att säga så.
Problemen kommer inte att försvinna för att gap-vänstern står och skriker rasist till alla som har en annan åsikt.

Vi kommer inom en överskådlig tid att få se fler utanförskapsområden. Ökad brottslighet framförallt inom dessa områden.
Jag är rädd för att det religösa och politiska våldet kommer att eskalera kraftigt.
Sveriges budget kommer att fortsätta att backa och ingen törs ta tag i vissa frågor. Vad man kommer att dra ner på står skrivet i stjärnorna.
Men pensionen lär ta stryk.
Likaså lär skatten höjas på drivmedel. Det drabbar bara landsbygden och från södermalm kan man ta bussen.
Vår budgetregulator (försvaret) lär inte få mer pengar förrän små gröna män närmar sig stockholm och hotar journalisterna på ”södermalm”

Alternativet är att staten sverige gör som sina medborgare och skuldsätter sig upp över öronen.

Annonser