Etiketter

, ,

Nu har Alice Petrén på Sveriges Radio-ekot klantat till det. (15:05 in i radiorepotaget) Reportaget ligger fortfarande kvar. Censuren har väl inte hunnit med….

”Det är ju inte oskyldiga personer i det här fallet, utan det riktar sig rakt mot en redaktion som har attackerat med nidbilder av profeten Muhammed, som har haft satirbilder som så sent som i natt la ut en nidbild.”

Det här är vad hon tycker om Charlie Hedbo-dådet. Man måste fråga sig vad som rör sig i huvudet på personalen inom SR och SVT.
Att 12 människor blev dödade är tydligen försvarbart eftersom tidningsredaktionen i det här fallet lagt ut nidbilder av profeten Muhammed. Nu har hon förvisso gjort en pudel, men det känns mer som en efterkonstruktion.

Sedan borde man se det i ett större sammanhang. Dagen efter att bilderna publicerades blev redaktionen attackerad. Det är inte troligt att dessa mördare gjorde det här spontant, vilket tyder på att det här var planerat sedan tidigare.
Det verkar också stämma in på vad The Telegraph skriver i den här artikeln.

Det finns dock människor som står på sig eftersom dom tycker att det är rätt. Det Rebecca Weidmo Uvell skriver på Uvell Kommunikation är värt att läsa.
Jag har tyvärr inte samma förhoppning att SR eller för all del SVT kommer att göra något liknande. Det är väl inte politiskt korrekt.

Att Cornucopia skrev om det här är inget som förvånade mig. Han skriver som vanligt bra och ifrågasätter Alice och Ekot.

Var går gränsen enligt våra statliga (oberoende) nyhetskanaler? Det är allmänt känt att många på SR och SVT är långt till vänster. Väldigt långt i en del fall.
Att dom har gjort till sin livsuppgift att motverka SD är kanske behjärtansvärt, men INTE vad en opartisk redaktion bör syssla med. När man innan valet fick höra barnprogrammsledare säga att det är fel att rösta på vissa partier känns det inte bra.

Demokrati är antagligen bara giltigt för vissa grupper i samhället. Att PK-människor kan göra vad som helst och media mörkar det hela talar sitt tydliga språk. Andra blir offentligt hängda bara dom visar sig.

Det är dags att byta ut personalen på SR och SVT!

Annonser