Etiketter

, ,

Herr Kaplan som har blivit vår nya bostadsminister verkar få sitta kvar i regeringen. Miljöpartiet hade den goda smaken att ta in Kaplan trots eller kanske för att han är en antisionist. Ta över jerusalem
Han har vid flera tillfällen bjudit in islaemister till olika tillställningar, Kaplan bjöd in islameist till riksdagen
Kaplan har också jämfört ISIS/ IS med svenska frivilliga under finska vinterkriget. Att skillnaden är milsvid förstår han inte.
”På ett seminarium om islamofobi jämförde Mehmet Kaplan, gruppledare för Miljöpartiet i riksdagen, svenska jihadister som strider i Syrien med svenska frivilliga som stred i finska vinterkriget 1939-1940 mot Sovjetunionen. Ja, du läste rätt (…) Men i samma panel på seminariet stod Rashid Musa, som jobbar på Ibn Rushd Studieförbund och är ordförande för Sveriges unga muslimer (SUM), och höll med Kaplan om hans ursprungliga uttalande. Musa menar att de som åker till Syrien inte är extremister på något sätt, utan att de bara åker dit för att hjälpa till”
Jag tycker dock att det är en viss skillnad när en diktatur anfaller en demokrati och frivilliga hjälper till att försvara denna demokrati. Jämfört med en terroristgrupp (ja, dom är enligt lagens och FNs mening terrorister) mördar och våldtar tusentals.

Vi pratar om att Kaplan försvarar och uppmuntrar till folkmord. Vilket han också gör vad gäller Israel.
Hade han kommit från något annat parti än MP (medias gullgrisar) hade han varit hängd och flådd av pressen. Det visar i och för sig mer om moralen hos journaliter än om moralen hos Kaplan.

Det visar sig också att det är vanligt med terrordåd begångna av återvändande terrorister. Should I stay or should I go. 9 av 10 återvändare kommer att begå ett terrorbrott när dom återvänder. Jag har aldrig hört talas om att finlandsfrivilliga begick några terrorbrott när dom återvände.

Nu är det inte bara jag som hakar upp mig på Kaplan.
Kaplans och Musas älskade ISIS är inget annat än terrorister
Partiet med frikort

Nu finns det också försvarare av Kaplans åsikter. Kritiken mot Kaplan ansvarslös
Dom som försvarar Kaplan är dock samma människor som försvarar det goda våldet, AFA etc. AFA går också att ge stämpeln terrorister om man läser lagboken, vilket jag betvivlar att dessa människor har gjort.

Men vad gör Kaplan nu mer sedan hyllandet av terrorister tydligen är överspelat. Jo, han jobbar som bostadsminister. I Turkiet.
Jag antar att han jobbar i Turkiet eftersom han är mer där än i riksdagen. Att han sen inte vill visa upp kvitton är väl rimligt. Han är ju trots allt miljöpartist och som sådan slipper man tramsa med kvitton.
Det är ju trots allt inte han som betalar.

Kaplan har faktiskt gjort en del saker som minister när han varit på sina resor, inte som bostadsminister förstås. Utan som förespråkare för den svenska regeringen? Jag trodde i min enfald att Stefan Löfven var statsminister, men det kanske är han som är bostadsminister. Svårt att veta!

Thomas Gür översatte vad Kaplan sa i en intervju i den turkiska tidningen Star Gazete.

Så som statsministern läste upp det i regeringsförklaringen, kommer Sverige att erkänna Palestina. Det kom reaktioner från dem som, i likhet med Israel och USA, finner detta problematiskt. Att Sverige, som en av de viktiga länderna i EU, erkänner [Palestina] är naturligt. De ockuperade territorierna kommer, om Gud vill, att befrias, och östra Jerusalem kommer att bli Palestinas huvudstad. Vi kommer att hjälpa till med detta som regering. Erkännandeprocessen har inletts. Vi kommer som regering att snarast underteckna [erkännandet]. Bland de länder som kan spela en positiv roll, finns också Turkiet. Frankrike ser ut att ge grönt ljus redan nu. När det erkänner [Palestina] kommer resten att följa efter. Och då kommer Israel också att bli tvunget att sätta sig vid bordet för en fredsuppgörelse.”

Nalin Pekgul konstaterar att Kaplan vid flera tillfällen bjudit in beryktade hatpredikanter såsom Riyadh ul Haq, Abdullah Hakim Quick och Khalid Yasin till Stockholm trots dennes försäkranden om att han tar avstånd från islamismen och jihadismen,alltså personer som stöder väpnad kamp mot Israel och västerländska intressen samt avskyr judar, kristna, hinduer och buddhister. Men givetvis tar Kaplan avstånd från Jihadismen.
Nalin Pekgul i DI

Har vi verkligen råd att ha Mehmet Kaplan kvar? Mitt svar är givetvis NEJ!
En försvarare av terrorister som inte gör sitt jobb och tycker att det är okej med folkmord mot judar. Han förtänar en plats innanför lås och bom.

Annonser