Etiketter

Idag har vi billig mat. Vi lever som kungar i det samhälle vi skapat. Men för hur länge?

Dom som tror att dom bestämmer kallar sig politiker. Dessa politiker anser sig vara snyggare, smartare och allmänt bättre än ”fårket”. Ungefär som stockholmare!Dom senaste 20 åren har vi antagligen haft dom mest ansvarslösa politiker vi skådat.

Vi står inför oerhörda problem.

Vi är ett av dom mest skuldtyngda länderna i världen, inte staten det är ”normala” människor som skuldsatt sig upp över öronen.
När den bubblan spricker, vilket den kommer att göra förr eller senare. Ingenting växer till himlen!
Bankerna kommer att gå i konkurs och staten måste gå in som en räddande ängel. Det välfärdssamhälle vi har idag kommer givetvis ta rejält med stryk. Sen kommer alla som sitter med dessa massiva skulder utan säkerhet ligga illa till.

Vi har i princip avvecklat hela vårat försvar.
Den som inte har någon egen arme får snart någon annans, sägs det. Det ligger mycket i det uttrycket.
Ryssland har upprustat kraftigt samtidigt som sverige nedrustat. När nu ryssland börjar bete sig aggresivt mot sina grannar står vi där utan att kunna göra någonting. Politikerna mumlar på utan att veta hur dom ska lösa det här.

15-20 år från nu kommer vi att ha en ännu större utmaning. Bränslebrist och med den matbrist. Egentligen brist på allt.
Även här har man politiskt tagit aktiva beslut för att krångla till det för våra svenska bönder. Vi har idag en självförsörningsgrad på ca 50%. Det kommer inte att bli bättre med tanke på att den politik som bedrivs är direkt landsbygdsfientlig.

Förutom ovanstående behöver jag fundera på om jag är förberedd för mindre utmaningar. Brand, strömavbrott, otjänligt vatten, kraftiga oväder, inbrott osv